Hei,

Siitä onkin melkein kuukausi kun oon viimeksi kirjoittanut tänne. Ollaan elelty "muka" kiireellistä koiran elämää.

Kuukauteen on mahtunut muutama koirapuisto kerta Vehmaisten koirapuistossa, uusiin kavereihin tutustumista, reenaamista erilaisten asioiden kanssa, pitkiä lenkkejä, isin auttamista puuhommissa (kuva), paljon nukkumista ja tietty 1.v synttärit.

Ollaan kaverini Elinan kanssa käyty koirien kanssa koirapuistossa. Lotalla välillä on vähän vaikeuksia päättää kumman koiran kanssa leikkisi. Liina tuo aina keppiä tai käpyä heitettäväksi ja Lotan tekisi mieli mennä varastamaan Liinan lelut, mutta sitten Nalan kanssa pääsee leikkimään jahtaamisleikkejä. Vaikeita valintoja pikku koiralla.

Lotalla on tiedossa lähi tulevaisuudessa tutustumista kahteen uuteen kaveriin. Mamma on päässyt jo tutustumaan näihin pikkuisiin. Vanhemmilleni tulee tänä torstaina Whippetin pentu Wili (kuva alla). Käytiin katsomassa Wiliä kennelissä, Wilillä on viisi sisarusta, kaikki kirjavia. Saas nähdä millanen vekkuli tämä tapaus on. Oli meinaan esimmäisenä hereillä ja viimeisenä nukkumassa pennuista.

IMG_2273-normal.jpg

Myös paras ystäväni otti kääpiöpinserin pennun, Milon (kuva alla). Kävin sunnuntaina tutustumassa paremmin tähän yksilöön. Kovin oli pikkuinen leikkisä. Ulkona pentua sai kiskoa perässä. Ja lenkin jälkeen pentu nukahti syliini. Milo on todella pieni varsinkin kun vertaa Lottaan. Ystäväni tokaisikin että "onpa Lotta iso", kun näki tämän.

IMG_2369-normal.jpg

Näiden vekkulien lisäksi naapuriimme on muuttanut Jackrussellin terrierin pentu Pablo, hän on 9kk. Avopuolisoni näki Pablon ensimmäistä kertaa Lotan kanssa viime viikolla ja Lotti oli ihan myyty. Itse näin Pablon tänään. Voi, sitä riemun määrää kun ne kohtasivat, Lotta muuttui taas pikku pennuksi ja yritti läiskiä Pabloa naamalle minkä kerkisi. Kadullamme on vähän kilpailua Lotasta.. Toisen naapurimme uroskoira sattui tulemaan samaan aikaan ohitsemme ja hirveä rähinä molemmilta uroksilta, Lotta istui kiltisi paikallaan ja heilutti häntää.

Olemme myös opetelleet noutamista, sivulle menoa ja seuraamista.

Noutaminen sujuu hyvin, ainoa ongelma on se ettei Lotta osaa kunnolla irroittaa pallosta tai kepistä. Mutta tätä harjoitellaan parhaillaan. Sivulle menon opetin Lotalla aikaa sitten ja se sujuu hyvin. Välillä koira kuitenkin tahtoo istu väärinpäin tai väärään suuntaan, tätäkin ollaan harjoiteltu niin että kun koira on oikein saa hän palkan, muuten ei heru mitään.

IMG_2332-normal.jpg

Seuraaminen on sujunut sisällä pitkän aikaa hyvin, mutta ulkona on ollut liikaa virikkeitä eikä se ole oikein onnistunut, hankaluutta on myös tuottanut flexi ja vetäminen. Olen ottanut lyhyen hihnan käyttöön ja yrittänyt opettaa seuraamista. Tänään iltalenkki meni superhyvin! Välillä harjoiteltiin seuraamista ja välillä sai mennä vähän vapaammin, vetää ei kuitenkaan saanut. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

IMG_2318-normal.jpg

1.v synttärit sujuivat hyvin. Leikittiin ja syötiin hyvin. Lahjaksi Lotta sai hirven nahkaluita, poron selkää ja kong pallon, joka on tällä hetkellä se ykköslelu. Parhaimpia leluja meillä ovat pallot ja vetolelut.

Kaiken tämän lisäksi ollaan nukutta, pusuteltu ja halittu paljon. Lotta on niin ihana kun se tulee iltaisin mun syliin nukkumaan. Ja sängyssä tietty jalkoihin lämmittämään varpaita.

IMG_2284-normal.jpg

IMG_2316-normal.jpg

Kivaa ja lumista loppu viikkoa!

N ja L